Luk menu

17. september 2020

LENES HJEMMELAVEDE PASTA CARBONARA

Når vi savner Italien allermest, ved Lene godt hvad der skal serveres hjemme. Kim elsker Lenes hjemmelevede pasta carbonara, ikke mindst når maden skal nydes med en af de Italienske vine.

Her får I lige opskriften på hvad der gør Kim lykkelig.

Kim har til denne menu fundet det perfekte vin match, LEUTA TAU Toscana 2015. KØB HER

 

Ingredienser

TID I ALT 15 MIN ANTAL: 4 PERSONER

100 G BACON, AF DEN BEDSTE KVALITET, MAN KAN SKAFFE ( GERNE PENCETTA). 1 TSK SMØR
1 LØG, I TERN
1 DL PISKEFLØDE

2 ÆG
50 G PARMESAN
SORT PEBER, FRISKKVÆRNET TILBEHØR
400 G SPAGHETTI, KOGT AL DENTE 50 G PARMIGIANO, FRISKREVET

BEMÆRK – den pasta Lene har brugt er TAJARIN, er speciel paste fra Piemonte, som du snart kan købe i vinbutikken.

Fremgangsmåde

Kog pastaen, til den er perfekt mør med bid, al dente. Steg bacon på en pande ved middelhøj varme, til det er sprødt og stadig saftigt. Kom bacon på en tallerken med

fedtsugende papir. Kom smør på panden med baconfedt. Hvis muligt brug gerne italiensk pencetta i stedet for bacon.

Og sauter løgene, til er bløde og klare. Tilsæt bacon og fløde. Lad fløden bruse kort op.

Tag panden af varmen og rør æg i samt den kogte pasta, og bland retten godt sammen med den frisk revne parmigiano ost. Smag til med salt og friskkværnet peber

Så er det bare at serverer, og sige Buon Appetito

Vinen til maden

Nyd en TAU Toscana, Supertoscaner. Denne vin blev produceret første gang i 2003. Den er fremstillet på 60% Merlot, 30% Cabernet Franc og 10% Syrah fra vingården LEUTA. På deres økologiske vinmarker nær Cortona i den sydøstlige Toscana.

Om dette vin skrev Ekstrabladet i øvrigt, “Rund i udtrykket og et imødekommende blend, Pæn intensitet og modenhed i udtrykket. Sorte kirsebær, tobak, lakrids og vanilje. Flot krydret afslutning” Ugens bedste vin, 5 store stjerner.

Du kan købe vinen på vores webshop www.Quistwine.dk (KØB HER)  eller i vores hyggelige vinbutik Quist Wine

 

 

Skriv et svar