Spring til indhold

Italienerne indtager byen – del 1

|

I perfekt vejr, solskin og høj himmel ankom vinproducenten Chiara Vincirelli og den italienske kok, Luca Biancucci – lørdag den 27. februar til Aalborg.

Vi har glædet os til denne uge sammen med de to italienere, som vi havde inviteret til Aalborg for at deltage i forskellige vin arrangementer rundt i Nordjylland.

Vi var meget spændte, fordi det var Chiara Vinciarelli premier på vinen Pollùce Syrah 2013. Efter 10 års hårdt slid er der nu produceret en lækker blød og helt efter bogen Syrah.

En Syrah som man kun kan producerer i og omkring Cortona området i det Centrale Toscana – dejlig overrasket blev vi alle.

 

Chiara Vincirelli fra Cortona DOC området

Chiara Vincirelli har de sidste 10 år produceret vine på hendes 4 hektar vinmarker i landsbyen Pietria nær Cortona. I perfekt højde, nemlig 300 meter over havet, ligger hendes marker som er beplantet med Syrah druer. Nu har hun bevist for alle, at hun kan producerer top vin.

Denne Syrah vin ”Pollúce”, som i øvrigt er opkaldt efter en af de store stjerner på vores stjernehimmel, er 100% Syrah Cortona drue, fadlagret i 20 måneder på franske Allier ege fade og kun i 583 flasker.

Har du lyst til at smage en af de få flasker der er tilbage kan du købe den i vores butik.

Vinsmagningerne

QuistItalien3 kopi

Vores første vinsmagning hos Kalstrup Livsstilshus i Blokhus lørdag aften forløb over al forventning for Chiara Vincirelli og hendes vin. Gæsterne roste hendes vin, sikken en start mere end hun havde drømt om.

Vores eneste bekymring var om det lille parti af Pollùce Syrah 2013, som Chiara havde sendt til Danmark, ville række til en uge, hvis resten af vores arrangementer ville forløbe som denne start?

 

Udflugt til Skagen og Karma Sushi

unspecified-5

Efter en fantastisk start på Luca og Chiara besøg hos os lørdag, var det tid til at vise dem lidt af Aalborg og Nordjylland. Vi kørte derfor søndag formiddag til Skagen, hvor vi selvfølgelig måtte vise dem, stedet som er så enestående, nemlig grenen. Efter de obligatoriske billeder på grenen, spiste vi sent frokost i Skagen.

Om aftenen var det tid til at invitere dem på middag, og hvad er mere nærliggende at invitere to italienere på Pizza, nej vel? Vi spiste derimod hos Karma Sushi, og sikken er positiv overraskelse. Vi ved godt at man her laver lækker Sushi, men at en Italiensk international kok, som også har rejst en del i Japan, spontant udbrød, at dette var hans bedste Sushi oplevelser gjorde os stolte over vores valg af spisested.

Vi vil også lige nævne at vi lørdag til frokost, inviterede på smørrebrød med moderne tvist på Mortens Kro, så overliggeren for madoplevelser for denne uge blev også sat højt!

Læs fortsættelsen del 2 på torsdag af  “Italienerne indtager byen”

 

 

 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butikken
      Beregn forsendelse