Spring til indhold

Italienerne indtager byen – del 2

|

Uge 9 var en stor oplevelse for  Quist Wine. Vi havde besøg af vinproducenten Chiara Vincirelli fra Cortona i det centrale Toscana, og Luca Biancucci italiensk CHEF kok hos Avignonesi. Særlig var vores glæde over den modtagelse alle gav premieren på vinen Pollùce Syrah Toscana 2013 fra Chiara. Så overvældende, at der næsten var udsolgt af det lille parti vine som Chiara havde sendt til Danmark. Der bliver også kun produceret 583 flasker af denne Syrah Cortona vin, som er fadlagret 20 måneder på små franske Allier ege fade.

På Italiensk restaurant

unspecified-8

Det var blevet mandag og nu skulle vi, naturligvis med stor spænding, vise vores italienske venner,  Nordjyllands  måske Jyllands bedste italienske restaurant, La Locanda i Aalborg. Denne aften blev selvfølgelig en fantastisk mad oplevelse som altid, når vi besøger Carlo og hans team. Speciel denne aften, for når to Italienere, den ene en vinproducent og den anden en meget anerkendt kok i Italien, begge blev meget imponeret over det ægte autentiske Italien, Carlo og hans team har skabt her midt i Aalborg. De roste alt lige fra maden som Carlo havde tryllet frem, til betjeningen og stemningen, alt var perfekt. Vi tror også at Luca Biancucci og Carlo fik hygge snakket om både Italien, køkken maskiner og meget andet, alt naturligvis på Italiensk, og det gik stærkt. Tak Carlo for endnu en dejlig aften hos dig og dit team.

Pasta værkstedet hos Quist Wine

unspecified-9

Tirsdag havde vi inviteret 14 gæster til vinsmagning og madlavning hjemme hos os. Kokken, Luca Biancucci havde forberedt pici, Som er en toscansk pasta i meget tynde strimler. Han fik vidst lidt hjælp af nogle af gæsterne som deltog ivrigt og interesseret i kokkeriet, eller var det omvendt? Menuen denne aften står på lidt antipasta i form af forskellige oste fra Pienza, efterfulgt af to slags pasta, den ene med Lucas mors tomater fra Italien og den anden med smør og en masse hvide trøfler, uhm! Aftenen blev afsluttet med Tiramisu, lavet af Lene, den blev nu også rost af flere af gæsterne.

Chiara fortalte spændende om hendes vine, og vi smagte hendes Syrah Cortona. Denne aften i to versioner, den ene der ikke har været fadlagret og den anden, hendes mesterværk Pollùce Syrah Cortona 2013, og der var en verden til forskel. Vi startede aftenen med at prøvesmage Spumante Classico Metode fra Baldetti. En vin der er produceret på champagne metoden. En vin Quist Wine snart forhandler.

Har du lyst til at smage en af de få flasker Pollùce Syrah 2013 der er tilbage fra Chiara Vinciarelli vingård kan du købe den i vores butik.

Læs afslutningen lørdag på ”Italienerne indtager byen”.

 

Indkøbskurv
Der er ingen produkter i kurven!
Fortsæt med at handle