Spring til indhold

Grappa di Cenerentola – eventyret har fået ny smag

|

Cenerentola DOC Orcia er Violante Gardini favorit vin, og hun har derfor skabt denne Grappa på små flasker, ganske velegnet til unge prinsesser.

Violante Gardini er datter og yngste medlem af familien Cinelli Colombini. ”Jeg er en stor romantikker og Askepot eventyret altid været med i mine drømme. Derfor er også Cenerentola DOC Oricia den vin, jeg elsker allermest. Derfor har jeg skabt en ung grappa netop af de samme druesorter som vinen, en ren prinsesse, elegant og trendy” siger Violante når hun fortæller om hendes første markedsføring projekt for 600 små men meget raffinerede flasker Grappa di Cenerentola.

CYDhGrxWsAE15DR

GRAPPA fra Foglia Tonda druer

Først og fremmest skal man huske at grappa kommer fra destillation af drue-skind udvundet fra presse rester, efter at gæringen af vinen er færdig, og vinen er flyttet i en andet vinkar.

Violante har brugt skindet fra Foglia Tonda druen, en lokal druen fra Siena regionen, tidligere helt uddø druesort , som Donatella kun anvende til fremstilling af Cenerentola Orcia DOC. Violante har valgt at lade “Distillerie Alboni Srl” står for destillation, et lille håndværksmæssige destilleri i Mensanello, nær Colle Val d’Elsa, som med fokus på høj kvalitet og gamle metoder, alt naturligvis manuelt fremtryller disse grappaer i en lang og spændende proces.

 

Emballagen Cenerentola bliver en ung prinsesse

”Jeg havde kun 120 liter Grappa, og netop af denne grund, skulle denne ekstraordinære brandy af høj kvalitet, destilleret på en sjælden og gammel druesort, Foglia Tonda, hvoraf Fattoria del Colle er den største producent som i dag benytter denne druesort, også fremstå anderledes og som noget ganske særligt. Vi skabte derfor en en ny type emballage – en meget lille 20 c flaske, ligesom parfume, som passer i de små sorte skinnende som dem vi unge kvinder bruger til at gå til stranden med vores venner ”.

GRAPPA-DI-CENERENTOLA-ORCIA-2-448x560

Violante fik etiketten lavet af Simone Nannipieri fra agenturet Winetrade der udarbejdet en negativ relief af Cenerentola Doc Orcia etiket på en sølv kantede hamret papir. I sidste ende er ligheden med parfume emballage stor og budskabet om eksklusivitet og prestige er indlysende. Den skinnende sorte indkøbspose har et sølv logo, med ordet Cenerentola, ligesom posen er bundet smukt sammen af et blåt silkebånd med sølv skriften Cenerentola. Inde i posen hvor Grappaen ligger er der ligeledes blå silkepapir, som skødeløst stikker ud af posen, ligesom i en butik.

 

ENDELIG En Grappa for unge kvinder , men ikke kun

”Med andre ord, da jeg endelig så flasken med etiketten og det færdige resultat havde jeg lyst til at græde af glæde” sagde Violante . Stolt over hvad hun havde skabt, at knytte et traditionelt destilleret produkt som produkt som Grappa, men nu til den yngre og mere feminine marked ved hjælp af et trendy udseende.

Skulle du have lyst til at smage denne Grappa kan den bestilles hos Quist Wine og leveres fra efteråret 2016, dog kun i en meget begrænset antal.

Vinen, Cenerentola Orcia DOC, som denne grappa bygger på kan du læse mere om her : http://quistwinegl.test/produkt/donatella-cinelli-colombini-cenerentola-orcia-doc-2012/

Tekniske data

Grappa destilleret på druen Foglia Tonda

Destilleret hos Distilleria Alboni, Mensanello Colle Val d’Elsa

Metoden er kontinuerlig damp

Antal flasker 600 flasker a. 20 cl

Farve er klar.

Aroma er blomster og frugtagtig med en antydning af de oprindelige druer

Smagen er rund og fin harmonisk og en fin behagelig frugtagtig

alkohol 42% vol

 

 

 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butikken
      Beregn forsendelse