Luk menu

28. marts 2021

FORÅRSFORNEMMELSER I KØKKENET

Torsdag den 27. Marts havde vi sammen med Multiform Aalborg inviteret Laura Sahl, kendt fra Masterchef og Mads Schytte fra Madogmonopolet til sammen at bringe forårsfornemmelserne frem hos os.

Laura og Mads lavede en lækker forårsmenu med stenbiderrogn. Til en lækker ret hører lækker vin, hvorfor vi til denne menu har fundet et par Italienske vine som matcher denne forårs ret.

Har du selv lyst til at fremtrylle denne forårs bebuder følger opskriften her, ligesom du kan bestille vine som passer til retten

Vinene til maden:

Venturini Baldini – Metodo Classico Brut 2015. Super raffineret og fløjlsblød Spumante fremstillet på de klassiske Champagne druer, Pinot Nero, Chardonnay og Pinot Meunier,  perfekt til denne ret. bestil denne lækre prisbelønnede vin her

Foglino 7 – La Settima Luna Monferrato DOC 2016. Elegant aromatisk og charmerende hvidvin på en blend af Riesling og Arneis druer. Mineralske noter af hvide blomster, moden pærer, æble, citrus og en antudning af urter. Denne hvidvin er vores anbefaling til denne ret, hvid det ikke skal være bobler. Bestil Le Settima Luna her.

 

Vandbakkelser med stenbiderrogn:

2 dl. vand – 100g smør – 100g hvedemel – 3 æg

Varm smør og vand i en gryde. Når smørret er smeltet tilsættes mel. Pisk det grundigt sammen. Lad dejen køle af i cirka 15 min. Tilsæt derefter et æg ad gangen imens du pisker med en elpisker. Form 8 “boller” (brug evnt 2 spsk til dette). Bag vandbakkelserne i ovnen på 185c varmluft i cirka 25 min. lad dem afkøle på en rist.

Fyld:

300g stenbiderrogn – 1 bundt dild- 1 bundt kørvel – 500g cremefraiche 38% – 1/2 rødløg – lidt citron – salt & peber

Hak rødløg i fine tern. Hak krydderurter (gem lidt dild til pynt). Smag stenbiderrogn til med salt og peber. Bland nu rødløg, urter og stenbiderrogn sammen i en skål. Pisk cremefraiche i cirka 5 min. Når der har samme konsistens som flødeskum hældes det i en sprøjtepose. Skær vandbakkelserne over, fyld dem med stenbiderrogn blandingen og sprøjt den piskede cremefraiche i kanten. Dryp lidt citronsaft over og lig låget på.

Velbekomme

 

 

 

Skriv et svar