Spring til indhold

EN VINPRODUCENT VENDER HJEM

|

Dette er solstråle historien om den lille passionerede vinimportør som vinder over en af de store.

For snart 8 år siden var vi på tur til skønne Toscana, nærmere bestemt til Montepulciano, for at finde vine til Quist Wine. Mange omveje, snoende grusveje og små skænderier i bilen, fandt vi lige det vi søgte, Podere Il Macchione. ( bestil her)

Denne lille familiedrevne vingård, smukt beliggende på bakke toppen, i hjertet af kommunen Caggiole, få km uden for Montepulciano er stedet hvor brødrene Simone og Leonardo, med allerstørste respekt til naturen dyrker jorden og producerer økologiske vine under mottoet ” as long as it takes”. Nogle af området mest autentiske Vino Nobile vine. ( Køb her)

Desværre stoppede vores samarbejde med Simone og Leonardo efter få år. De var blevet kontaktet af en større Dansk importør, som også havde opdaget disse fantastiske vine fra Podere Il Macchione. Denne store Danske importør tillod ikke at Quist Wine også solgte vinene. Vi accepterede brødrenes valg, da de som små vinbønder måtte se det potentiale som den store importør lovende dem.

Vi har mange efterfølgende kørt forbi grusvejen op til Podere Il Macchione, på vores rejser til Toscana, og hver gang har Lene udtalt ” de kommer tilbage en dag”.

Sommeren 2019, besøgte vi sammen med vores familie Montepulciano. Vi hyggende os på en af byens mange vinbarer, med et par glas rødvin, lokale Vino Nobile vine naturligvis. En af vinene vi smagte var fra Il Macchione, og drømmen om disse vine var der igen.

Vi kørte derfor dagen efter ud til Simone og Leonardo for at hilse på, og købe et par kasser vine, i privat regi. Gensynsglæden var stor, da Simone tog imod os på gårdspladsen. De havde som os savnet vores samarbejde, for Quist Wine havde den passion og respekt for de små vin producenter som Simone havde manglet hos den store importør, hvor samarbejdet i øvrigt var ophørt.

Vi er derfor stolte, at vi efter snart 5 års fravær, atter har Podere Il Macchiones vine på hylderne i vores vin butik, samt på webshoppen. Siden vi fik vores første levering i august måned, har salget at disse vine været overvældende, og vi glæder os til at præsentere vinene for vores kunder, når vi om lørdagen har åben og serverer smags prøver på vine. Bestil her.

Podere Il Macchione

Podere il Macchione ” den lille plet” er beliggende 350 meter over havets overflade i Caggiole, på de allerbedste bakker for vin produktion udenfor Montepulciano. Her består jorden af ler med masser at fossiler fra den gamle havbund, idet området for flere tusind år siden var hav. Dette er grunden til, at netop denne lille plet er så perfekt for de ædle druer i Montepulciano.

Vinene og produktionen

Simone og Leonardo dyrker udelukkende vine på Sangiovese druer, også kendt i Montepulciano som Prognolo Gentile. Alderen på vinstokkene på markerne varierer fra 15 til 50 år. I alt råder de over 6 hektar vinmarker, hvoraf 2 hektar er mere en 5o år gamle. Hos Il Macchione produceres vin efter økologiske principper, inden unødvendig gødning og hvis, kun grøntgødning, ingen kemikalier på denne gård.

Podere Il Macchione producerer i alt 4 vine, hvoraf vi forhandler de 3, Vino Nobile di Montepulciano, Vino Nobile di Montepulciano Riserva samt gårdens storhed og kult vin Sileo. Sidstnævnte en vin som kun producerer ganske få år og da kun i 1,350 flasker.

Du har mulighed for at bestille vinen her:

Fælles for vinene er at de alle håndhøstes, bringes til gråden hvor der sker endnu er sortering af druerne. Fermenterings processen varierer afhængig af druerne og spænder fra 15 – 30 dage, alt tid med fuld skinkontakt og daglig omrøring. Lagringen foregår i egefade fra 5 hl til 15 hl i 18 – 20 måneder efterfulgt af yderligere 10 måneder fadlagring i mindre egefade. For gårdens Riserva dog 40 måneder. Produktionen af Sileo er et kapitel for dig.

Du kan læse mere om vinene på vores hjemmeside.

Har du lyst til at opleve vinene fra Podere Il Macchione kan disse smages i vores Italienske vin butik på Klostermarken 1, Aalborg

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til butikken
      Beregn forsendelse