Capitoni Riserva DOC

225,00 kr.

Fantastisk lokal perle på sangiovese og merlot 

24 på lager

Beskrivelse

Her møder du en producent, som udelukkende producerer vin på baggrund af passion, traditionsrigt håndværk og ikke mindst drevet af familiens sammenhold! En vaskeægte perle af en vingård få kilometer udenfor Montepulciano. Området hedder nærmere bestemt Val D’Orcia og står bag nogle fantastiske vine hovedsageligt bestående af den lokale stjerne Sangiovese.

Druerne her høstes sent i september, midt oktober når de er fuldmodne. Dette giver vine sin dybde og kompleksitet. Herfra gennemgår vin-mosten gæring i ståltanke, hvorefter den finder sin balance i 500 liters tonneaux i 24 måneder. Herefter flaskes vinen og hviler ydeligere minimum 12 måneder i flaske før frigivelse. Dermed får du her en enormt drikkeklar vin, som virkelig byder på en spændene oplevelse, både med og uden mad. Vinen er bestående af 80% sangiovese og 20% merlot, hvilket er et typisk blend for området.

Om vingården:

Capitoni

I hårnålesvinget fra Montepulciano op på Pienza finder du måske en lille grusvej ind til vestre? Drejer du af og kører yderligere et par kilometer finder du denne lille perle af en vingård med kun 4 hektar vinmarker i Val d´Orcia. Capitoni familien har siden 1692 dyrket landbrug , og de sidste 45 år vin på markerne, beliggende omkring 460 meter over havet, med den smukkeste udsigt over Orcia dalen.

Jorden i dette lille område består af ler og sand med masser af fragtmenter af fossiler skaller som kan dateres mere end 4 – 5 mill. år tilbage, da dette område var dækket af havet. Forhold som i dag er vigtige, da disse giver vine masser af mineraler.

Området, der er på størrelse med Chianti Classico, har dog kun omtrent 150 hektar som er anvendt til produktion af vine, fordelt på mindre vingårde, som oftest producerer vine på Sangiovese- og Merlotbaserede DOC vine.

Hos Marco og familien Capitoni fremstiller man kun omkring 20.000 flasker vin årligt på druerne Sangiovese og Merlot, fordelt på 3 vine, Troccolone som er lagret på Amphora og ”Capitoni” Orcia Riserva DOC samt husets Frasi Orcia DOC.

Har man smagt vinene fra Orcia DOC forstår man hvorfor vinene markedsføres under parolen ” den smukkeste vin i verden”

Da vi i efteråret 2018 for første gang smagte vinene fra Marco Capitoni var vi ikke i tvivl om at disse vine er en flot repræsentant for dette desværre alt for oversete DOC vin område i skønne Toscana.

Yderligere information

Årlig produktion

Få tusinde flasker

Alc

15,5%

Bør serveres ved

12-16° C

Druesort

Sangiovese 80%, Merlot 20%

Farve

Dyb rubin

Duft

Dyb duft af mørke og røde bær, samt krydrede noter fra fadlagringen

Smag

Intens smag af mørk moden frugt og vilde røde bær med et strejf af vanilje fra træ

Gemme potentiale

10 – 15 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Vinen går godt til proteinrige retter, samt antipasti og på egen hånd

Vintype

Sangiovese & Merlot

Område

Orcia DOC

Producent

Capitoni