Villa Corniole – Teroldego Pietramontis DOC

199,00 kr.

Mørk og koncentreret fyrstelig rødvin

48 på lager

Beskrivelse

Denne rødvin er fremstillet af 100% Teroldego fra den lille familie drevne vingård Villa Corinole i Trentino. Vinmarker ligger på Rotiliana-plateauet, hvor jorden er særligt velegnet til denne druesort, den er med alluvialt depot, meget frugtbar topjord og fremragende dræning. Teroldego Rotaliano benævnes ofte som “den fyrstelige vin fra Trentino”.

Druerne er nøje udvalgte og høstes manuelt i midten af oktober måned. Gæres derefter i ståltank. Der udføres i forbindelse med gæringen 8 – 15 dages maceration ved en kontrolleret temperatur på 26 – 28 grader. Hovedparten af vinen lagres i ståltank, mens en mindre del af vinen lagres i barriques, hvorefter vinen blandes efterfulgt af nogle måneder på flaske.

Villa Corniole ejes og drives af Pellegrini familien, far Ornorio, mor Maddalena og de 3 døtre Sabina, Sara og Linda, Hele familien ligger et stort arbejde og omhu i alt fra mark arbejdet, til arbejdet i kælderen, til det afsluttende arbejde til den færdige vin. Størstedelen af kælderen er anlagt under jordoverfladen ind i de naturlige klippeformationer, alt sammen med til at vinene har en konstant temperatur, som sikre den bedst mulige udvikling af vinen.

Yderligere information

Årlig produktion

2.500 flasker

Alc

13%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Teroldego

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Intense noter af bitre kirsebær, ribs, violer og nelliker med et stejf af hindbær og en anelse lakrids

Smag

frugtrig med bløde tanniner

Serveres til

forretter med kød, gillet kød og stegeretter, Modne oste, Vildt

Vintype

Teroldego Rotaliano DOC

Kategori

Rødvin

Område

Trentino, Alto-Adige

Producent

Villa Corniole