Om vingården:

Venturini Baldini

Venturini Baldini Tenuta di Roncolo økologiske vingård er beliggende i de bløde bakker i hjertet af Reggio Emilia provinsen og har med deres 37 hektar vinmarker en pragfuld udsigt over regionen. Venturini Baldini har produceret vine og Balsamico siden 1976, og fra 1994 har alt være organiske med høj kvalitet af de udsøgte Lambrusco vine.

Siden 2014 har Venturini Baldini haft selveste vinmager Carlo Ferrini tilknyttet for til stadighed at forbedre vinene til at være et at dette området allerbedste Lambrusco producenter. Dette har også betydet at husets Marchese Manodori fik tildelt 3 glas i Gambero Rosso 2018.

Ud over de meste berømte druesorter af Lambrusco vine som Grasparossa og Salamino dyrker Venturini Baldini også på druer som Montericco, Malvasia di Candia Aromatica og Pinot Nero.

Foruden vin producere Venturni Baldini også nogle af regionens allerbedste balsamico, nemlig Balsamico Tradizionale, som er lavet på indkogt druemoste fra de senhøstede Trebbiano og røde Lambrusco druer. Herefter lagret i 4 – 20 år på nogle af de i alt 500 små træfade af forskellige træsorter, som eg, kastanje, kirsebær, enebær hver beriger balsamicoen til den raffinerede og eksklusive smag denne Balsamico fra Reggio Emilia er så kendte for

Venturini Baldini er synonym med vine og balsamico af højeste kvalitet, og leverer i dag også begge produkter til de bedste italienske og internationale  3 stjernede Michelin restauranter, samt til Giorgio Armani Restaurants

Quist Wine har siden 2016 samarbejdet og importeret i dag vine og Balsamico fra dette , måske områdets allerbedste producent af ægte Lambrusco vine og deres højt respekterede Balsamico Tradizionale

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Venturini Baldini – Rubino del Cerro DOP

199,00 kr.

Biodynamisk Top Lambrusco fra Venturi Baldini

36 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Rubino del Cerro Lambrusco fra Venturini Baldini er gårdens flagskib og kaldes ofte “den sorte Champagne”. Druerne Montericco, Salamino og Grasparosso er elle håndhøstet på den bedste del af gårdens økologiske vinmarker i september måned. Denne Lambrusco laves efter den gamle traditioner med fermentering på omkring 20 dage efterfulgt af en lang andengæring på mere end 6 måneder efter Charmat metoden før aftapning på flaske. En Lambrusco vin med kun 8 gram restsukker som bør nydes let afkølet.

Venturini Baldini hører da også til områdets allerbedste producenter ikke mindst efter at selveste vinmager Carlo Ferrini i 2014 blev fast tilknyttet til gården. Som resultat har vinene også høstet såvel national som international hæder, hvorfor denne vin også er at finde på flere 3 stjernede Michelin restauranter i Italien.

I mange år har  Venturini Baldini haft en tæt samarbejde med Ferrari Teamet og netop denne Rubino del Cerro har været legendariske Michael Schumacher´s ynglings vin.

Perfekt vin til grillet kød, fjærkræ, risotto og selvfølgelig til de klassiske Parmigiano Reggiano, Mortadella og Prosciutto di Parma fra Reggio Emilia området.

 

Yderligere information

Årlig produktion

08.00

Alc

12%

Bør serveres ved

10-12° C

Druesort

Grasparossa, Montericco, Salamino

Farve

Intens rubinrød

Duft

Frugtagtig med minder om vilde kirsebær, moden blomme ledsaget af en hint af krydderier

Smag

Fyldig, velsmagende og velafballanceret vin med en lang eftersmag

Kategori

Mousserende rødvin

Serveres til

Charcuteri, Fjerkræ, Kalvekød, Modne oste, Oksekød, Risotto

Vintype

Lambrusco DOP

Område

Reggio Emilia

Producent

Venturini Baldini

Du kunne også være interesseret i...