Venturini Baldini – Lambrusco Marchese Manodori DOP
159,00 kr.
Tør og lækker økologisk Lambrusco
48 på lager
Beskrivelse
Denne prisbelønnede Lambrusco fra Venturini Baldini´s økologiske vinmarker er på de klassiske lokale druer, Grasparosso, Meastri, Salamino og Mariani. Gården en en af områdets allerbedste producenter ikke mindst efter at selveste vinmager Carlo Ferrini i 2014 blev fast tilknyttet til gården. Som resultat har denne Marchese Manodori allerede opnået 3 Glas I Gambero Rosso, 91/100 point hos Luca Maroni og flere følger efter.
Druerne høstes i hånden i de første dage af september måned. Vinen laves traditionelt med kort maceration før en meget lang, kold gæring. Vinen får herefter lang endegæring efter Charmat metoden før aftapning.
Perfekt vin til pasta, Tortellini, kogt og grillet kød og selvfølgelig til de klassiske Parmigiano Reggiano, Mortadella og Prosciutto di Parma fra Reggio Emilia området.
I GASTRO Magazine, april 2018 har denne vin fået 5 stjerner, og René Langdahl skrev bl.a.: ” Boblerne er forbavsende blide, og den optræder egentlig mere som en normal rødvin med let bitterhed og kirsebærfrugt med lidt “lift” fra kulsyre. Den er tør i udtrykket.
Yderligere information
Årlig produktion | 20.000 flasker |
---|---|
Alc | 12% |
Bør serveres ved | 10-12° C |
Druesort | Grasparossa, Maestri, Marani, Salamino |
Farve | Intens Rubinrød med lilla nuancer |
Duft | Vilde Violer, modne kirsebær og hint af krydderier |
Smag | Tør mousserede, frugtrig med bagvedliggende krydderier |
Kategori | Mousserende rødvin |
Serveres til | Charcuteri, Fisk & Skaldyr, Fjerkræ, Svinekød |
Vintype | Lambrusco DOP |
Område | Reggio Emilia |
Producent | Venturini Baldini |
Test og medaljer | 3 Glas I Gambero Rosso, 5 Stjerner i GASTRO, 91/100 Point hos Luca Maroni |