Venturini Baldini – Balsamico Tradizionale di Modena – lagret 8 år (250 ml)

199,00 DKK

48 på lager

Beskrivelse

Denne ægte balsamico fra biodymiske Venturini Baldini har en flot harmoni mellem den koncentrerede eddike i fadet, de minimum 8 år i fadet og denne producents personlige fingeraftryk.

Venturini Baldini er en af den kendte producenter af balsamico tradizionale, hvor koncentrationen kommer fra lagring i min. 8 år i batteria, et nærmest solera system bestående af en lang række små træfade i forskellige størrelser og af varierende træsorter. Her inddampes eddiken til en tyktflydene herlighed via naturlig fordampning.

Denne balsamico er meget fin smagsfremmer til næsten alt fra skaldyr, til fisk, lyst kød, omeletter, parmesan, is og jordbær. bruges i små dråber, når retten er færdig. Dyr, men brugt med omtanke holder den flere måneder i en alm. husholdning og giver et fantastisk løft til retterne. Man bliver nærmest høj af velsmag.

Den traditionelle Balsamico-eddike er lavet på indkogt druemost, (ikke vin) fra den hvide senthøstede Trebbianodrue og den røde Lambrusco.

Den nedkogte most angribes af eddikesyrebakterier og lagrer efter gæring i en serie af træfade (batteria) fra forskellige træarter (eg, valnød, kirsebærtræ og asketræ) og i forskellige størrelser, der hver især giver sit specielle bidrag til det færdige produkt. Systemet fungerer som en slags Solera-system a la Sherry. Lagringstiden på træfadene giver yderligere koncentration via fordampning. Forholdet mellem de forskellige fadtyper er hver producents hemmelighed. Der bliver ikke tilsat aromastoffer af nogen art. Det giver en meget aromatisk og koncentreret »Ægte Balsamico«.

Den traditionelle Balsamico fra Modena bruges ikke kun til salater, men som smagsfremmer til en bred vifte af madvarer eks. lyst kød, fisk, rå eller dampede grøntsager, skaldyr, flager af parmesanost eller på en grov tyk skive ung parmesan!, is, omeletter og jordbær!