Venturini Baldini – Balsamico Aceto di Modena – lagret 4 år (250 ml)

149,00 DKK

20 på lager

Beskrivelse

Lækker balsamico fra biodymiske Venturini Baldini  som kan benyttes til både dressinger og saucer. Ren og naturlig med en koncentreret smag og en fin konsistent, lagret minimum 4 år.

Venturini Baldini er en af de kendte producenter af ægte balsamico i Modena området.  Denne Balsamico-eddike er lavet på indkogt druemost  fra den hvide senthøstede Trebbianodrue og den røde Lambrusco.

Den nedkogte most angribes af eddikesyrebakterier og lagrer efter gæring i en serie af træfade (batteria) fra forskellige træarter (eg, valnød, kirsebærtræ og asketræ) og i forskellige størrelser, der hver især giver sit specielle bidrag til det færdige produkt. Systemet fungerer som en slags Solera-system a la Sherry. Lagringstiden på træfadene giver yderligere koncentration via fordampning. Forholdet mellem de forskellige fadtyper er hver producents hemmelighed. Der bliver ikke tilsat aromastoffer af nogen art. Det giver en meget aromatisk og koncentreret »Ægte Balsamico«.

Velegnet til  salatdressinger, marinader, til rødt oksekød eller til saucer m.m. Prøv den til modne jordbær, over is eller til flager af parmesanost.