Tenuta Valdipiatta – Trefonti Rosso Toscana IGT 2009 – SUPERTOSCANER

299,00 kr.

Elegant, raffineret  og sexet Supertoscaner

6 på lager

Beskrivelse

Miriam Coporalli  og Tenuta Valdipiatta er i Montepulciano kendt for deres store og flotte Vino Nobile vine, men med denne toplækre Trefonti har Miriam udlevet drømmen om at producerer en klassisk Supertoscaner med tydeliger noter fra Cabernet Sauvignon og de små franske fade.

Druerne til denne Trefonti kommer fra gårdens økologiske marker med Sangiovese og Canaiolo Nero, som de bruger til deres Vino Nobile vine, samt fra den lille hektar mark som er tilplantet med den internationale drue Cabernet Sauvignon. Høsten forgår naturligvis manuelt, medio september måned høstes Sangiovese og Canaiolo Nero druerne mens Cabernet Sauvignon druerne først høstes i den første uge af oktober måned. Efter høst hjembringes druerne til gården for yderligere sortering. Den første udblødning sker med naturlig gær i ståltank i omkring 30 dage. Fadlagringen sker i 225 l små franske Allier egefade, efterfulgt af yderligere 12 måneder på flaske før vinen frigives.

Denne Supertoscaner hører til blandt sværvægterne i Toscana, og kun produceres kun de allerbedste år og da kun i 3000 flasker.

Yderligere information

Årlig produktion

3.000 flasker

Alc

14,0%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Cabernet Sauvignon, Canaiolo Nero, Sangiovese

Duft

Intens duft af vilde bær samt krydderier med afsluttende noter af citrus og violer

Farve

Dyb dyb rubinrød

Smag

Fyldig vin med bløde silkeagtige tanniner og en lang kærtegnede eftersmag

Gemme potentiale

20 – 25 år

Kategori

Rødvin

Område

Montepulciano, Toscana

Producent

Tenuta Valdipiatta

Serveres til

Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Oksekød, Vildt

Vintype

Super Toscaner