Om vingården:

Tenuta Valdipiatta

Giulio Caporali, vingården Valdipiattas grundlægger, købte ejendommen sidst i 1980´erne for at forfølge sin drøm om at lave fantastisk vin. Ved hårdt innovativt arbejde og en grundlæggende respekt for området, jorden og filosofien er det lykkedes Giulio af få Valdipiatta til at blive en af top producenterne af de ædle Vino Nobile di Montepulciano.

I 2002 gik Giulios datter Miriam i sin faders fodspor og overtog produktionen. Miriam, har arbejdet tæt sammen med sin far siden 1997. Hun har studeret vin i mange år, bl.a. i Bordeaux og dedikerer nu alt sit arbejde til af videreudvikle de gamle vinmagertraditioner, og har de sidste år tilført Valdipiatta vinene endnu mere kvalitet og elegance.

Denne økologiske vingård producerer udelukkende vine dyrket på egne druer, der kommer fra gårdens vinmarker på i alt 30 hektar, alle østvendte og i 300 meter højde over havets overflade, som netop er det mest velegnet til dyrkning af vinene. Jorden her er mest ler og sand med små lommer af små sten med fossiler fra fortiden.

Største delen af markerne er tilplantet med Sangiovese, eller som det rettelig hedder i Montepulciano, Prugnolo Gentile. Øvrige primære druer er Canaiolo Nero og Mammolo som fuldførere rækken af de oprindelige druer som benyttes til at producerer den traditionelle og klassiske Vino Nobile di Montepuliciano DOCG vin.

Side om side med disse druer dyrkes druer som Cabernet Sauvignon, Merlot og hvide druer som Grechetto, Malvasia samt Trebbiano. Et lille parcel på gården er for mange år siden tilplantet med Pinot Nero, fordi terroir på dette lille område er særdeles gunstigt for denne ellers vanskelige drue.

Gårdens vinkælder svarer helt til Valdipiattas filosofi om at skabe den bedste betingelser for vinen. De gamle traditionen med at lagre Vino Nobile di Montepulciano i store 50 hl tønder af Slovensk eg, følges her op af brugen af de bedste og fineste franske 250 l egefade. Den endelige lagring i flasken forgår naturligvis i temperaturstyret rum med den rette fugtighed.

Quist Wine har i flere år søgt efter en af de helt klassiske og traditionsbundne producenter af Vino Nobile di Montepulciano, og stolte blev vi, da vores netværk i Montepulciano hjalp os til at vi nu har fået forhandlingen af vinene fra Miriam og Giulio. Vine som skal nydes, hvis man elsker vine fra Montepulciano som de oprindelig blev produceret.

Vi har valgt at forhandle gårdens Rosso di Montepulciano DOC, Vino Nobile di Montepulciano DOCG, Vino Nobile di Montepulciano ” Vigna D´Alfiero” deres enkeltmarks vin samt Vino Nobile di Montepulciano Riserva som naturligvis kun produceres de allerbedste år.

Da vi også fik muligheden for at forhandle de få producerede Super Toscanaere Pinot Nero samt Trincerone som kun produceres årligt i omkring 1000 flasker ville vi natuligvis ikke lade denne chance gå til spilde.

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Tenuta Valdipiatta – Trefonti Rosso Toscana IGT 1999 – SUPERTOSCANER

559,00 kr.

Elegant, raffineret  og sexet Supertoscaner

6 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Miriam Coporalli  og Tenuta Valdipiatta er i Montepulciano kendt for deres store og flotte Vino Nobile vine, men med denne toplækre Trefonti har Miriam udlevet drømmen om at producerer en klassisk Supertoscaner med tydeliger noter fra Cabernet Sauvignon og de små franske fade.

Druerne til denne Trefonti kommer fra gårdens økologiske marker med Sangiovese og Canaiolo Nero, som de bruger til deres Vino Nobile vine, samt fra den lille hektar mark som er tilplantet med den internationale drue Cabernet Sauvignon. Høsten forgår naturligvis manuelt, medio september måned høstes Sangiovese og Canaiolo Nero druerne mens Cabernet Sauvignon druerne først høstes i den første uge af oktober måned. Efter høst hjembringes druerne til gården for yderligere sortering. Den første udblødning sker med naturlig gær i ståltank i omkring 30 dage. Fadlagringen sker i 225 l små franske Allier egefade, efterfulgt af yderligere 12 måneder på flaske før vinen frigives.

Denne Supertoscaner hører til blandt sværvægterne i Toscana, og kun produceres kun de allerbedste år og da kun i 3000 flasker.

Yderligere information

Årlig produktion

3.000 flasker

Alc

14,0%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Cabernet Sauvignon, Canaiolo Nero, Sangiovese

Duft

Intens duft af vilde bær samt krydderier med afsluttende noter af citrus og violer

Farve

Dyb dyb rubinrød

Smag

Fyldig vin med bløde silkeagtige tanniner og en lang kærtegnede eftersmag

Gemme potentiale

20 – 25 år

Kategori

Rødvin

Område

Montepulciano, Toscana

Producent

Tenuta Valdipiatta

Serveres til

Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Oksekød, Vildt

Vintype

Super Toscaner