Podere IL Macchione – Vino Nobile di Montepulciano SiLeo DOCG 2015

689,00 kr.

SiLeo Vingårdens stolthed

12 på lager

Beskrivelse

SiLeo er vingården Il Macchiones stolthed og ikke uden grund. En vin, der kun produces i særligt gode år med det formål at vise det absolut bedste, deres terroir kan præsterer. Druerne vokser på den højeste del af bakken, hvor vinstokkene er mellem 25 og 50 år gamle. Druerne som er 100% Sangiovese ( Prognolo Gentile) høstes manuelt og fragtes straks til vineriet, hvor starter med de i kælderen naturligt  forekommende gærceller. Udblødningen sker i en cementtank ved samme temperatur som er i de nære omgivelser, og varer lidt længere end for gårdens øvrige vine. I hele perioden bevares skallerne i vinen, som dagligt omrøres. Herefter lagrer vinen i to franske egefade på hver 500 liter, hvor modningen fortsætter i 50 måneder, inden SiLeo tappes på flaske.

Denne vin er i mange vinkredse blevet en kultvin som skal smages når dette få år er muligt, da SiLeo kun produces i 1350 flasker, som naturligvis alle er nummereret.

Alt arbejdet hos Simone og Leonardo er efter biodynamiske principper, og med allerstørste respekt til jorden under mottoet ” as long it takes”.

 

 

Yderligere information

Årlig produktion

1350 flasker

Alc

14%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

100% Sangiovese ( Prugnolo gentile)

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Noter af mørk frugt, tobak, sød lakrids, krydderier og balsamico

Smag

Enorm magtfuld med stor kompleksitet og elegance med en meget lang og vedvarende eftersmag

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, meditation, Modne oste, Oksekød, Vildt

Vintype

Vino Nobile di Montepulciano

Område

Montepulciano, Toscana

Producent

Podere Il Macchione