Podere IL Macchione – Vino Nobile di Montepulciano RISERVA DOCG 2015
369,00 kr.
Nørdet og Intellektuel Vino Nobile Riserva
24 på lager
Beskrivelse
Denne Riserva fra Il Macchione Vino Nobile er en nørdet og intellektuel Sangiovese, som kræver fokus. Giver man den det – så får man en vin oplevelse ud over det sædvanlige!
Druerne til denne Riserva vokser på den højeste del af bakken, hvor vinstokkene er mellem 25 og 50 år gamle. Hos Il Macchione arbejdes der efter biodynamiske principper, druer høstes manuelt i starten af oktober måned for denne årgang, hvorefter gæringsprocessen starter med de i kælderen naturligt forekommende gærceller. Udblødning og gæringen strækker sig over 2 – 4 uger, og i hele perioden bevares skallerne i vinen, som dagligt omrøres. Herefter lagrer vinen i 225 liter barriques og efter nogle måneder overføres vinen til 15 hl egefade. Efter 18 – 20 måneder modning, sammenstikkes den endelige blanding, hvorefter vinen hviler endnu nogle måneder inden aftapning på flaske.
Alt arbejdet hos Simone og Leonardo er efter biodynamiske principper, og med allerstørste respekt til jorden under mottoet ” as long it takes”.
” This wine easily competes with Brunello costing twice as much – how il Macchione remains so affordable and under-the- radar is beyind my comprehension. Take advantage of it” Ian Cauble, Master Sommelier.
Yderligere information
Årlig produktion | 3.300 flasker |
---|---|
Alc | 14% |
Bør serveres ved | 16-18° C |
Druesort | 100% Sangiovese ( Prugnolo gentile) |
Farve | Dyb rubinrød |
Duft | Noter af kvaste røde bær, krydderurter, tobak og lidt sød lakrids |
Smag | Koncentreret smagsintensitet med friske røde bær, noter af bær der er høstet i skovens kant, et lille krydret præg fra fadet og god længde. Tannin og syre giver en god balance i strukturen på vinen |
Gemme potentiale | 20 – 25 år |
Kategori | Rødvin |
Serveres til | Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Oksekød |
Vintype | Vino Nobile di Montepulciano |
Område | Montepulciano, Toscana |
Producent | Podere Il Macchione |