Leuta – TAU Toscana 2016 SUPERTOSCANER

225,00 kr.

TAU, elegant Supertoscaner på Merlot, Cabernet Franc, Sangiovese, Malbech samt Syrah druer

48 på lager

Beskrivelse

TAU Toscana blev produceret første gang i 2003, og er fremstillet på 50% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Syrah samt 10% Sangiovese og 10% Malbec  fra gårdens økologiske vinmarker nær Cortona i den sydøstlige Toscana. Jorden på disse marker er hovedsagelig ler og sand og fyldte med for siler som giver en masse mineraler til vin stokkene og dermed til vinen.

Druerne plukkes med håndkraft den første uge i september til midt i september. Efter Høst og en yderligere sortering hjemme på gården gærer hver druesort separat i 20 dage i temperaturkontrolleret ståltank.  Efter endt malolaktisk  gæring bliver vinen fra de 5 druesorter blandet og derefter modnet 12 mdr. på en kombination af franske egetræs barriques, 50% nye og 50% gamle fade, efterfulgt af yderligere 6 måneder på flaske.

Rødvinen er lavet med en stilfuld og samtidig blød stil, en innovativ vin fra Denis Zeni som med respekt får tankerne hen mod flere af de mest kendte Super Toscanere i området.

Læs om vin- & madanmelder Søren Frank besøg hos Leuta her (Berlingske Tidende den 21.10 2012)

Yderligere information

Årlig produktion

9450 flasker

Alc

14%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Cabernet Franc, Merlot, Sangiovese, Syrah

Duft

Velduftende og kraftige noter af blå og røde frugtbær kombineret med en snert af Balsamico

Farve

Rubinrød med lille-blå nuance

Gemme potentiale

6-8 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Fjerkræ, Kalvekød, Oste, Svinekød

Smag

Karakteristisk og homogen smag af frugt og samtidig en fremragende eftersmag og vedholdenheden.

Test og medaljer

88/100 ExtraWine, Veronelli 2 stjerner

Vintype

IGT Toscana

Område

Cortona, Toscana

Producent

Leuta

Du kunne også være interesseret i...