Donatella Cinelli Colombini – Brut Rosé Metodo Classico

329,00 kr.

Lækker spumante Brut Chardonnay på champagne metoden

14 på lager

Beskrivelse

Denne spumante Brut, produceret på Champagne metoden er et spændende samarbejde ”Amici di Vigna” mellem 4 italienske vinproducenter, som alle har lange familie traditioner  og passionen for at producerer topvine.Druen, Chardonnay, er dyrket på markerne i Trentino Alto Adige, legendariske Togn

Luigi fra Gaierhof har stået for kælderarbejdet, sammen med Fausto Peratoner som har stor erfaring med produktion af champagne  og som er formand for Istituto Trento DOC. De to Toscanske producenter Balzini og selveste Donatella har tilført Spumanten det sidste, med deres sans for god håndværk og høj kvalitet som netop er kendetegnede for deres små prestigefyldte produktioner.

Druerne håndplukkes og gennemgår derefter en let presning. Den første gæring foregår på temperaturkontrolleret ståltanke, hvorefter vinen tappes på flaske og anden gæringen starter. Vinen lagres på flasken med gærresterne i 42 måneder inden de fjernes og vinen efterfyldes og den rigtige prop påsættes. Denne Spumante er kun produceret i 900 flasker, alle fra høsten i 2011.

Yderligere information

Årlig produktion

900 flasker

Alc

12.5%

Bør serveres ved

8-10° C

Druesort

Chardonnay

Duft

Kompleks med frugtagtige noter, tydelige mineraler og behagelig duft

Farve

Gylden stågul med små vedvarende lette bobler

Gemme potentiale

3-5 år

Kategori

Mousserende

Serveres til

Aperitif, Dessert & Kage, Fisk & Skaldyr

Smag

Tør, frisk og samtidig med finesse og elegance

Vintype

Champagne

Område

Brunello Montalcino

Producent

Donatella Cinelli Colombini