Om vingården:

Caparsa

Caparsa er et økologisk familie drevet vingård, beliggende på en smuk højdedrag i byen og kommunen Radda in Chianto, i hjertet at Chianti Classico DOCG området. I dag er det Paolo Cianferoni, Gianna og deres 5 børn som med stor passion og energi producere disse Chianti Classico  Riserva vine fra de i alt 28 hektar vinmarker. Det var oprindelig faderen, Reginaldo som helt tilbage i 1965 grundlagte dette første økologiske vineri i området. Carparsa vinene produceres kun i 10.000 flasker årligt, da kun de allerbedste druer finder vej til gårdens egne vine. De resterende druer sælges til de nærliggende producenter.

Hos Caparsa familien benytter man hovedsagelig gamle egefade og alle fra en af de bedste producenter i Europa, Stockinger i Østrig. Dette giver vinene den klassiske stil som Paolo ønsker, og som gør at Caparsa´s vine altid er lyse i farven og elegante i udtrykket, så vinene allerede som unge drikkevenlige, samtidig med at der har mange års gemme potentiale, og som kvalitetsmæssigt blander sig med områdets allerbedste vine.

Druerne er Sangiovese, som bruges til gårdens Chianti Classico Riserva Caparsino . Den højest beliggende mark Doccio a Matteo er beplantet med Sangiovese og meget lidt Canaiolo Nero druer. Det er denne mark som leverer druerne til gårdens top vin, enkeltmarks vinen Doccio a Matteo DOCG.

Paolo Cianferoni og familien Cianferoni producerer ud over deres Chianti Classico Riserva CAPARSINO og enkeltmarksvinen DOCCIO a MATTEO, og en hverdagsvin Rosso di Caparsino, samt de seneste år også en Rosato di Caparsa, en lækker rosé vin på Sangiovese druen.

Med samarbejdet med Paolo og Caparsa har vin netop fundet den Chianti Classico Riserva producent som opfylder vores ønsker til en klassisk producent skal tilbyde. Caparsa filosofi kan forenkles i et enkelt ord, tradition, sammen med familiens passion og perfektionistiske tilgang for altid at producerer nogle af områdets allerbedste Chianti Classico vine

Spar 15% ved køb af 6 stk.

Caparsa – Doccio a Matteo Chianti Classico Riserva DOCG 2019 (BIO)

399,00 kr.

Stor, stor elegant enkeltmarks Chianti Classico Riserva

12 på lager

Spar 15% ved køb 6+ stk.

Beskrivelse

Doccio a Matteo er vingårdens enkeltmarks Chianti Classico Riserva, hvor kun de allerbedste druen fra marken bliver anvendt. Årgang 2019 er allerede udråbt til at blive årtiers vin. Doccio a Matteo den højst og bedst beliggende mark hos Caparsa, og beplantet med den ældste vinstokke. Høsten af denne årgang forgik i slutningen af september måned, hvor den efter at være bragt til gården yderligere sorteres. Den første fermentering foregår udelukkende på vildtgær i temperatur kontrollerede cementtank. Vinene filtreres ikke, altså ingen kemi og hjælpemidler her. Denne årgang 2019 er efterfølgende lagret 18 måneder på såvel 10 hl gamle og nye egefade.  Anvendelsen af nye egefade fra Stockinger i Østrig er for at gøre denne årgang 2015 mere harmonisk, i et år med megen koncentration og ikke så mange tanniner i den oprindelige drue.

Caparsa Chianti Classico Riserva får derved det oprindelige klassiske udtryk , og gør vinen yderst anvendelig allerede som ung, ligesom vinen har et stort gemmepotentiale. Efter aftapning hviler vinen yderligere 3 måneder før den frigives til salg.

Paolo Cianferoni og familiens vingård Caparsa er beliggende i Radda in Chianti, hjertet at Chianti Classico området, og råder i dag over 28 hektar vinmarker, dog produceres der årligt kun 10.000 flasker vin årligt. Caparsa blev grundlagt tilbage i 1965 og var den allerførste organiske certificeret i Chianti Classico området. Som dengang passes og plejes marker og kælder efter økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig.

Årgang 2019 regnes for den bedste årgang i mange år for Chianti Classico Riserva vinene. Efter en kølig vinter med få dage med frost, et mildt forår med de bedste betingelser for blomstring og knopskydning, fulgt op af en varm og tør sommer har høstudbyttet været lavt med en stor koncentration. Der er hos Caparsa kun produceret 2.000 flasker

Rene Langdahl har  om denne årgang; ” Lugter af espresso, men ikke fra brændt barrique, tranebærkonentrat, den er ligefrem cremet og mere poleret end andre vine i smagningen, men summer også af energi”.

Yderligere information

Årlig produktion

02.00

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese 98%, Colorino 2%

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Masser af tørret kirsebær, blomme og krydderier og frisk tobak samt strejf af Vanilje

Smag

Fyldig og intens med mørke bær, krydderier, tobak med en god balance med bløde tanniner

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Charcuteri, Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Oksekød

Vintype

Chianti Classico Riserva

Område

Chianti Classico

Producent

Caparsa