Caparsa – Doccio a Matteo Chianti Classico Riserva DOCG 2016 (BIO)

399,00 kr.

Stor, stor elegant enkeltmarks Chianti Classico Riserva

6 på lager

Beskrivelse

Doccio a Matteo er vingårdens enkeltmarks Chianti Classico Riserva, hvor kun de allerbedste druen fra marken bliver anvendt. Årgang 2015 er allerede udråbt til at blive årtiers vin. Doccio a Matteo den højst og bedst beliggende mark hos Caparsa, og beplantet med den ældste vinstokke. Høsten af denne årgang forgik i slutningen af september måned, hvor den efter at være bragt til gården yderligere sorteres. Den første fermentering foregår udelukkende på vildtgær i temperatur kontrollerede cementtank. Vinene filtreres ikke, altså ingen kemi og hjælpemidler her. Denne årgang 2015 er efterfølgende lagret 18 måneder på såvel 10 hl gamle og nye egefade.  Anvendelsen af nye egefade fra Stockinger i Østrig er for at gøre denne årgang 2015 mere harmonisk, i et år med megen koncentration og ikke så mange tanniner i den oprindelige drue.

Caparsa Chianti Classico Riserva får derved det oprindelige klassiske udtryk , og gør vinen yderst anvendelig allerede som ung, ligesom vinen har et stort gemmepotentiale. Efter aftapning hviler vinen yderligere 3 måneder før den frigives til salg.

Paolo Cianferoni og familiens vingård Caparsa er beliggende i Radda in Chianti, hjertet at Chianti Classico området, og råder i dag over 28 hektar vinmarker, dog produceres der årligt kun 10.000 flasker vin årligt. Caparsa blev grundlagt tilbage i 1965 og var den allerførste organiske certificeret i Chianti Classico området. Som dengang passes og plejes marker og kælder efter økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig.

Årgang 2015 regnes for den bedste årgang i mange år for Chianti Classico Riserva vinene. Efter en kølig vinter med få dage med frost, et mildt forår med de bedste betingelser for blomstring og knopskydning, fulgt op af en varm og tør sommer har høstudbyttet været lavt med en stor koncentration. Der er hos Caparsa kun produceret 2.000 flasker

Rene Langdahl har i februar 2018, netop om denne årgang; ” Lugter af espresso, men ikke fra brændt barrique, tranebærkonentrat, den er ligefrem cremet og mere poleret end andre vine i smagningen, men summer også af energi”.

Yderligere information

Årlig produktion

02.00

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese 98%, Colorino 2%

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Masser af tørret kirsebær, blomme og krydderier og frisk tobak samt strejf af Vanilje

Smag

Fyldig og intens med mørke bær, krydderier, tobak med en god balance med bløde tanniner

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Charcuteri, Kalvekød, Krydrede retter, Lammekød, Modne oste, Oksekød

Vintype

Chianti Classico Riserva

Område

Chianti Classico

Producent

Caparsa