Caparsa – Doccio a Matteo Chianti Classico Riserva DOCG 2008

399,00 kr.

Stor ultra klassisk enkeltmarks Chianti Classico Riserva

6 på lager

Beskrivelse

Doccio a Matteo er vingårdens selektion, hvor kun de allerbedste druer bliver brugt til denne vin. Paolo laver den kun de bedste år, hvor druerne håndplukkes og sorteres første gang på marken fra de mest velplacerede og ældste Sangiovese parcel gården råder over. Høsten af denne årgang har været i slutningen af september måned, hvor den efter at være bragt til gården yderligere sorteres. Den første fermentering foregår udelukkende på vildtgær i temperatur kontrollerede cementtank. Vinene filtreres ikke, altså ingen kemi og hjælpemidler her. Vinen lagres efterfølgende 24 måneder på gamle 5 HL og 10 HL egefade, som bevirker at Chiantien får den oprindelige klassiske udtryk , og gør vinen yderst anvendelig allerede som unge, ligesom vinen har et stort lagringspotentiale. Efter tapning hviler den yderligere mindst 3 måneder før den frigives til salg.

Paolo Cianferoni og familiens vingård Caparsa er beliggende i Radda in Chianti, hjertet at Chianti Classico området, og råder i dag over 28 hektar vinmarker, dog produceres der årligt kun 10.000 flasker vin årligt. Caparsa blev grundlagt tilbage i 1965 og var den allerførste organiske certificeret i Chianti Classico området. Som dengang passes og plejes marker og kælder efter økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig.

Rene Langdahl har netop i februar 2018 om denne årgang skrevet; ” “2008 med ca. 5% Colorino og farvegiveren ancelotta er smuk moden chianti med lederhosen, tranebærjuice, svedske og rust, let krydret af te og bark, fuld af tannin, urkraft, syre og optræder faktisk som Biondi-Santi, old school”

Yderligere information

Årlig produktion

3.000 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese 95%, Colorino & Ancelotto 5%

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Intens kirsebær, sorte frugter, sød lakrids, læder og lidt træ i den skønne duft

Smag

Markant struktureret med fløjlsagtige tanniner, en stor og flot vin

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Oksekød, Oste, Vildt

Vintype

Chianti Classico Riserva

Område

Chianti Classico

Producent

Caparsa