Caparsa – Caparsino Chianti Classico Riserva DOCG 2019 (BIO)

279,00 kr.

Stor og elegant Chianti Classico Riserva

24 på lager

Beskrivelse

Elegant og flot stor Chianti Classico Riserva som netop årgang 2019 skal være. En vin med stort lagringspotentiale på op til 15 år. Caparsino kommer fra Paolo Cianferoni økologiske 28 hektar marker i Radda in Chianti. Druerne er 100% Sangiovese, som manuelt høstes i slutningen af september måned. Hjemme på vingråden sker er en yderligere sortering. Fermenteringen foregår udelukkende på vildtgær, vinene filtreres ikke, altså ingen kemi og hjælpemidler her.

Vinen lagres efterfølgende 12 måneder på en kombination af nye og gamle Østrigske 18 HL egefade, dette for at gøre denne årgang 2019 mere harmonisk, i et år med megen koncentration og ikke så mange tanniner i den oprindelige drue. Caparsa Chianti Classico Riserva får derved det oprindelige klassiske udtryk , og gør vinen yderst anvendelig allerede som ung, ligesom vinen har et stort gemmepotentiale. Efter aftapning hviler vinen yderligere 3 måneder før den frigives til salg.

Paolo Cianferoni og familiens vingård Caparsa er beliggende i Radda in Chianti, hjertet at Chianti Classico området, og råder i dag over 28 hektar vinmarker, dog produceres der årligt kun 10.000 flasker vin årligt. Caparsa blev grundlagt tilbage i 1965 og var den allerførste organiske certificeret i Chianti Classico området. Som dengang passes og plejes marker og kælder efter økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig.

Årgang 2019 regnes for den bedste årgang i mange år for Chianti Classico Riserva vinene. Efter en kølig vinter med få dage med frost, et mildt forår med de bedste betingelser for blomstring og knopskydning, fulgt op af en varm og tør sommer har høstudbyttet været lavt med en stor koncentration. Der er hos Caparsa kun produceret 5.000 flasker

 

Yderligere information

Årlig produktion

5.000 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Friske og tørrede kirsebær, blommer og lette krydderier og frisk tobak og strejf af vanilje

Smag

Fyldig , intens med mørke bær fulgt op af krydderier, tobak med en god underliggende tannin som balancerer vine perfekt

Gemme potentiale

10-12 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Charcuteri, Kalvekød, Krydrede retter, Oksekød, Oste, Vildt

Vintype

Chianti Classico Riserva

Område

Chianti Classico

Producent

Caparsa