Caparsa – Caparsino Chianti Classico Riserva DOCG 2013

299,00 kr.

Elegant og velstruktureret Chianti Classico for samlere

3 på lager

Beskrivelse

Klassisk Chianti Classico Riserva som en sådan vin skal være, elegant og velstruktureret med stort lagringspotentiale på op til 15 år. Caparsino kommer fra Paolo Cianferoni økologiske 28 hektar marker i Radda in Chianti. Druerne er 100% Sangiovese, som manuelt høstes i slutningen af september måned. Hjemme på vingråden sker er en yderligere sortering. Fermenteringen foregår udelukkende på vildtgær, vinene filtreres ikke, altså ingen kemi og hjælpemidler her.

Vinen lagres efterfølgende 24 måneder på gamle Østrigske 500 HL egefade, som bevirker at Chiantien får den oprindelige klassiske udtryk , og gør vinen yderst anvendelig allerede som ung, ligesom vinen har et stort gemmepotentiale. Efter aftapning hviler vinen yderligere mindst 3 måneder før den frigives til salg.

Paolo Cianferoni og familiens vingård Caparsa er beliggende i Radda in Chianti, hjertet at Chianti Classico området, og råder i dag over 28 hektar vinmarker, dog produceres der årligt kun 10.000 flasker vin årligt. Caparsa blev grundlagt tilbage i 1965 og var den allerførste organiske certificeret i Chianti Classico området. Som dengang passes og plejes marker og kælder efter økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig.

Årgang 2013 er en vin med meget stor elegance i stilen, en årgang for samlere, og kun produceret i 6.000 flasker

 

Yderligere information

Årlig produktion

6.000 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Intens modne frugt, kirsebær, viol og tørrede krydderier

Smag

Elegant i stilen med masser af frugt og fløjlsagtige tanniner, med en intens og lang eftesmag

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Oksekød, Oste

Vintype

Chianti Classico Riserva

Område

Chianti Classico

Producent

Caparsa