Caparsa – Caparsino Chianti Classico Riserva DOCG 2012

339,00 kr.

Klassisk og elegant Chianti Classico Riserva

Ikke på lager

Beskrivelse

 

Klassisk Chianti Classico Riserva som en sådan vin skal være, elegant og velstruktureret med stort lagringspotentiale på op til 15 år. Caparsino kommer fra Paolo Cianferoni økologiske 28 hektar marker i Radda in Chianti. Druerne er 100% Sangiovese, som manuelt høstes i slutningen af september måned. Hjemme på vingråden sker er en yderligere sortering. Fermenteringen foregår udelukkende på vildtgær, vinene filtreres ikke, altså ingen kemi og hjælpemidler her.

Vinen lagres efterfølgende 24 måneder på gamle 500 HL egefade, som bevirker at Chiantien får den oprindelige klassiske udtryk , og gør vinen yderst anvendelig allerede som ung, ligesom vinen har et stort gemmepotentiale. Efter aftapning hviler vinen yderligere mindst 3 måneder før den frigives til salg.

Paolo Cianferoni og familiens vingård Caparsa er beliggende i Radda in Chianti, hjertet at Chianti Classico området, og råder i dag over 28 hektar vinmarker, dog produceres der årligt kun 10.000 flasker vin årligt. Caparsa blev grundlagt tilbage i 1965 og var den allerførste organiske certificeret i Chianti Classico området. Som dengang passes og plejes marker og kælder efter økologiske principper, for at få en så ren og naturlig vin som mulig.

Årgang 2012 er en årgang hvor området havde megen tørke og meget lidt nedbør, endda så lidt at udviklingen af druerne nærmest gik i stå i forsommeren. Regnen kom først i august, som ikke altid er hensigtsmæssigt for høsten, men for Caprasa vine fik Paolo tilpasset høsten efter regnen, så disse vine i årgang 2012 har den rette kompleksitet og er bløde og runde vine

Denne årgang er kun produceret i 6.000 flasker

Rene Langdahl har netop i februar 2018 om denne årgang skrevet; ” Fuld ad kaffe, koks, mørk kirsebær og stampet jordgulv – den har en antydning af figen, læder og jern i eftersmagen”.

Vinavisen har i uge 18 i 2018 tildelt denne vin 5 stjerner og skrev bl.a. ” Dejlig rødvin på økologisk dyrkede druer og med lagring i to år på gamle egefade. Den har en ren frugtsmag med fin krydring og en fint integreret fad smag. Den kan drikkes nu, men gem den gerne (hellere) endnu nogle år”

 

Yderligere information

Årlig produktion

8.000 flasker

Alc

13,5%

Bør serveres ved

16-18° C

Druesort

Sangiovese

Farve

Dyb rubinrød

Duft

Intens modne frugt, kirsebær, viol og tørrede krydderier

Gemme potentiale

15-20 år

Kategori

Rødvin

Serveres til

Kalvekød, Krydrede retter, Oksekød, Oste, Vildt

Vintype

Chianti Classico Riserva

Smag

Frisk og frugtagtig med fløjlsagtige tanniner

Område

Chianti Classico

Producent

Caparsa